Ugrás a tartalomhoz

Kövess minket!

Szállítás 5 munkanapon belül

Írjon nekünk!

Mit jelent a számozott kifestés?

MIT JELENT A SZÁMOZOTT KIFESTÉS?

A számozott kifestő - egy olyan rendszer, amelyben a kép ábrákra bontódik fel és ezek mindegyike a szükséges színnek megfelelő számozást kap. Ön kifest minden ábrát és a végen az ábrázolás egy befejezett kép formájában jelenik meg.


Elfogadott tény, hogy így érthetővé válik az a koncepció, miszerint a kép színformák sokaságából áll össze. Ezeknek a formáknak külön-külön gyakran nincs értelme, vagy nem úgy néznek ki, mint valami „igazi”, de képet alkotnak. A festő fejlődésének következő lépése - megtanulni saját szemmel látni ezeket a színformákat a nyomtatott diagram nélkül.


A festési munka számokkal történő befejezése segít megtanulni, elemezni a témát és megfigyelni a színterületeket. Ez segít abban, hogy ne arra összpontosítsunk, hogy hogyan fog kinézni a kész kép, hanem hogy a kis területekre figyeljünk, és arra, hogy milyen színűre fessük őket.  A „számokkal való festés” talán nem olyan nehéz, mint gondolná.

Leonardo személyesen fedezte fel ezt a formát, azzal bízva meg segédeit, hogy az általa már megszerkesztett és megszámozott részeket fessék be. „- Bülent Atalay „Matematika és Mona Lisa” című könyvében”: Leonardo da Vinci művészete és tudománya.

 

MI TARTOZIK A SZÁMOZOTT KIFESTŐ KÉSZLETÉBE?

A számokkal való festéshez szükséges készlet tartalmaz egy ecsetet, minden színt és színárnyalatot tartalmazó kis festékdobozokat és a kép nyomtatott körvonalát.

Úgy tűnhet, hogy kevés a festék, de elégnek kell lennie a kép befejezéséhez. Természetesen bármikor használhat bármilyen fajta kompatibilis festéket, amellyel már rendelkezik.


Feltétlenül ellenőrizze, milyen fajta festék van a készletben (a legelterjedtebbek az akril, vagy a z olajfestékek, bár vannak akvarell és színes ceruzás készletek is). Úgy gondoljuk, hogy az akril festékek jobbak az olajosoknál, mivel gyorsan száradnak, az ecsetet pedig vízzel lehet kimosni, ezért egyszerűbbek a kezdők számára.

 

HOGYAN KELL SZÁMOK SZERINT FESTENI?

Csábító úgy festeni, hogy egy alkalommal be lehessen fejezni a kép egy részét, de ez az ecset gyakori mosását és fölösleges festékfogyasztást eredményez. Inkább fessen egyszerre egy színnel a legnagyobb részektől e színnel jelölt legkisebb részekig. A fentről lefelé irányuló munkavégzés segít megelőzni a nedves festék véletlenszerű megsérülését. 

A nagyokkal kezdve mesterien fogja használni az ecsetet, mielőtt eljutna a festés számára nehéz feladatot jelentő legkisebb részekig. A számozott festészet kitűnő csuklógyakorlat. Ön pontosan tudja, hová kell kerülnie a festéknek, ezért arra összpontosíthat, hogy oda és csak oda vigye fel.

Pontosan a szélek szerint, vagy egy meghatározott pontban végzett festés tudománya - kulcsfontosságú készség, melyet minden kezdő festőnek fejlesztenie kell. Alkalmazhatja például az objektum mögött levő háttér festéséhez, szín hozzáadása a szemekbe, vagy egy váza árnyékának besötétítésekor, valamint bármely egyéb helyen, ahol azt szeretné, hogy az objektumnak éles határvonala legyen.

 Pontosan tudja, hová kell kerülnie a festéknek, így teljes mértékben arra koncentrálhat, hogy oda és oda kerüljön.

TANÁCSOK A SIKERES SZÁMOZOTT FESTÉSZETHEZ

 A készletben levő ecset általában kisméretű, hogy Önnek lehetősége legyen a legkisebb részleteket is kifestenie. Ez nagyon fárasztóvá teheti a nagyobb formák festését, ezért ha nagyobb ecsetet használ – azt használhatja itt is.Kezdje a legsötétebb színnel, és fejezze be a legvilágosabb színnel, vagy fordítva, hagyja a vegyes színű szegmenseket (dupla szám) a végére.

Azért javaslom, hogy a színeket a sötéttől a  világosig (vagy fordítva) fesse, mert ez segít egy kicsit tájékozódni a színek árnyalatáról és telítettségéről. Tartson a keze alatt egy üveg tiszta vizet, hogy megmoshassa az ecsetet (feltéve, hogy szám szerint akrilfestékről van szó), valamint egy kendőt az ecset letörléséhez és szárításához.

Gyakrabban szedje fel a festéket az ecsetről, hogy az nehogy rácseppenjen a képre. Az adott szegmens gyorsabb befestése érdekében ne dobálja szét az ecset szálait. Ez gyorsan tönkreteszi azt és a finom hegyét. Finoman nyomja le, hogy kissé hajlítsa meg a sörték végeit, és mozgassa az ecsetet a felületen. Képzelje el azt, hogy a papír (vagy vászon), kihúzza a festéket az ecsetből, ahelyett, hogy az ecsettel megpróbálná belenyomni a festéket.

A FESTÉKEK TISZTASÁGÁNAK FENNTARTÁSA

Ugye nem akarja elrontani a színt. Egy kevés sötét szín is nagyon gyorsan összezavarodik a világos színnel! Ha ezt véletlenül teszi, ne keverje össze, hanem egy tiszta ronggyal vagy egy papírtörlő sarkával próbálja meg eltávolítani.

 

Európai gyártó vagyunk

Nagyon gyors szállítás Európa különböző helyeire.

Vevőszolgálat

Az ügyfélszolgálat heti 5 napban áll rendelkezésére.

Garancia

Ha valamilyen okból kifolyólag termékünk nem felel meg az elvárásoknak, mi garantáljuk az érték 100%-os visszatérítését.