Ugrás a tartalomhoz

Kövess minket!

Szállítás 5 munkanapon belül

Írjon nekünk!

Hogy tudja javítani a művészet-terápia az ön kedvét

Michael Karson Ph.D., J.D. Professor at the University of Denver's Graduate School of Professional Psychology
Michael Karson, Ph.D., J.D.
A Denveri Egyetem Professzionális Pszichológiai Karának professzora

"MENTAL HEALTH ISSUES SUCH AS ANXIETY, DEPRESSION, ADDICTIONS, GRIEF, SELF-ESTEEM, STRESS, PHYSICAL AILMENTS, AND DISABILITIES RESPOND WELL TO ART THERAPY.”

Az ujjak szabad mozgása a papíron izgalmas volt és feszültségoldó. Az életkor előrehaladtával filctollat vagy festékeket kezdett használni.


Most, hogy felnőtté vált, a szakmai és egyéni gondjai gyakran gátolják önt abban, hogy a művészettel foglalkozzon. De tudja e ön, hogy létezik egy olyan terápiás forma, amely az alkotás alkalmazásával stresszoldóként hat?

Ha többet szeretne megtudni a művészetterápiáról és annak előnyeiről, kövesse tovább oldalunkat.

Mi a művészetterápia és hogyan oldja meg a stresszt?

A művészetterápia olyan kreatív tevékenységeket alkalmaz, mint a színezés, kollázs, rajzolás, festés és szobrászat. Ezek segítik az embereket az érzelmeik kifejezésében.

A Psychology Today szerint egy művészetterapeuta megfigyeli és tanulmányozza a művészi alkotásokat „érzelmi és pszichológiai vonatkozásai” szempontjából. A rejtett üzenetek, jelzések vagy metaforák az emberi viselkedés és érzések megértésének áttöréshez vezethetnek.

Ki alkalmazza a művészetterápiát?

A művészetterápia gyermekek, serdülők és felnőttek számára alkalmas, akik ezeket a technikákat szeretnék használni a mentális egészségügyi problémák mélyreható feltárására és elemzésére, mint pl.: szorongás, depresszió, függőség, bánat, önbecsülés, stressz. A művészetterápia segít az önbizalomhiányban szenvedőknek is. A legújabb kutatások szerint a rajzolás és az írás hasznos a demenciában szenvedők számára, és a Harvard Medical School szerint ez segíthet megelőzni a betegséget.
A demenciában szenvedő betegek nem az egyetlenek, akik egészségének jót tesz a művészet.A művészetterápiát egyénekkel, csoportokkal vagy párokkal gyakorolják klinikákon, wellness központokban, javítóintézetekben, idősek otthonaiban vagy árvaházakban.
Napjainkban nagyon egyszerű „csináld magad” kifestő készletet vásárolni. Bár jobb, ha terapeutával vagy művészetterapeutával dolgozik együtt, a stresszt egyedül is legyűrheti otthona kényelméből.


How Does Art Therapy Work?

Hogyan oldja a stresszt a művészetterápia.

Kaimal, Ray & Muniz 2016-ban közzétett tanulmánya a művészetterápia előnyeire összpontosít. A felnőtteknél végzett 45 perces kreatív munka során a kortizolszint csökkenését figyelték meg. A kortizol „stressz” hormonként ismert, amely időszakosan megemelkedik a szervezetben. A Psychology Today szerint a kortizol szintje veszélyes helyzetekben megemelkedik, ami küzdelmi vagy menekülési reakciót vált ki.

A vizsgálatban 18 és 59 év közötti felnőttek vettek részt, melynek során alkotásaik elkészítéséhez különféle anyagokat, például festéket, agyagot és nemezt használtak. A nyálukat kortizolszintre tesztelték a művészeti foglalkozások előtt és után. Ezen kívül kérdőíveket töltöttek ki a foglalkozások előtt és után.

A résztvevők 75%-nál alkotói tevékenységüknek köszönhetően jelentős csökkenés volt megfigyelhető a kortizolszintjükben. Egyeseknél a kortizolszint változatlan maradt vagy emelkedett, de ez nem befolyásolta művészi alkotásaik külső megjelenését. 

A kutatások egyértelműen azt mutatják, hogy a kreatív folyamat pozitív hatással van az emberi idegrendszerre, mivel lehetővé teszi számára az ellazulást.

Hogyan működik a művészetterápia?

A művészetterápia azon a meggyőződésen alapul, hogy a művészeti alkotások létrehozásának terápiás értéke van. A művészetterapeuták speciális képzésben részesülnek, hogy a terápiás folyamat során megértsék a színeket, a textúrákat és a művészi eszközöket.

A terapeuták megtanulják felismerni azt, hogy pácienseik hogyan fedik fel gondolataikat, érzelmeiket és pszichológiai problémáikat. A művészi tevékenységgel kombinált pszichoterápia segíti az embert, hogy megnyíljon a változások előtt.

Az emberek attól tartanak, hogy nevetségessé válnak, amikor felkérik, hogy festsen képet, különösen, ha még soha nem tették meg.

 

Hogyan kezdjünk hozzá?

A számozott kifestő készletének megvásárlása jelenleg nem jelent problémát. Sok cég gyárt ilyet. De a mi ajánlatunk egyedi. A számozott kifestő készlete mindent tartalmaz, ami a munka megkezdéséhez szükséges.
Vászonképeink kartonhengerben vannak csomagolva, így nem kell attól tartania, hogy festés előtt megsérül vagy összegyűrődik a vászon. Készleteink kiváló minőségű festékeket és ecsetet, anyagokat és használati utasításokat tartalmaznak, hogy a festményt a falra tudja akasztani. Látogasson el online áruházunkba, és válassza ki a számozott kifestő készletét.

Tegyen egy próbát

Most, hogy megértette, hogy a festés sok problémát megold és különösen a stresszt oldja, nem volna itt az ideje, hogy megpróbálja a számozott kifestőt? Ha gyermekként vagy serdülőként szerette ezt csinálni, akkor meg van az esélye, hogy még ma is szereti ezt a foglalatosságot.

művészetterápia

Európai gyártó vagyunk

Nagyon gyors szállítás Európa különböző helyeire.

Vevőszolgálat

Az ügyfélszolgálat heti 5 napban áll rendelkezésére.

Garancia

Ha valamilyen okból kifolyólag termékünk nem felel meg az elvárásoknak, mi garantáljuk az érték 100%-os visszatérítését.